Weetje Was

Weetje over de was

De was op terpetine-basis is perfect voor de afsluitende behandeling na het verven met de krijtverf. Het zorgt voor de perfecte authentieke uitstraling voor de meubels en oppervlakken. De was beschermt het oppervlak en maakt het glad en waterafstotend.

Een blik van 370 ml is voldoende voor zo'n 7 m², 50 ml is goed voor een kleine m2.

De was is een puur produkt gemaakte naar oud recept op basis van natuurlijke grondstoffen, zoals carnauba, bijenwas en terpentijnolie.

De was kan worden gebruikt om een laag krijtverf te sealen en watervast en krasvast af te werken. De verf behoudt zijn matte look, maar beschadigt minder snel en is makkelijker schoon te houden.
Een onderhoudsbehandeling met deze was verwijdert oppervlakkige vlekken en krasjes en zorgt bij opwrijven voor een mooie glans..

Werkwijze:

  • Breng met een platte (varkens)haren kwast een zeer kleine hoeveelheid was aan. Beter twee dunne lagen aanbrengen dan één dikke laag.
    Deze behandeling is afdoende voor bescherming en de matte look.
  • Voor een glanzend oppervlak de was minstens een half uur laten drogen voor het poetsen. Wrijf daarna met een schone zachte doek de was op. De behandelde laag zal direct gaan glanzen.
    Wanneer je de was 24 uur laat intrekken en daarna uitpoetst, wordt de verf keihard en zeer krasbestendig.
  • Voor een onderhoudsbehandeling kan in plaats van een kwast een zogenaamde wasselap worden gebruikt. Een wasselap is een katoenen lap waar u een kleine hoeveelheid was doorheen kneedt. De lap mag vettig aanvoelen maar hoe zuiniger hoe beter.

Effecten
Met donkere was zullen de wit-, grijs- en pasteltinten een verouderde look krijgen. Donkere tinten zullen intenser worden met een donkere was. Wanneer een lichtere waskleur wordt gebruikt zullen met name de donkere tinten wat 'koeler' worden.


Heb je een goede tip of wil je ons feedback geven, stuur dan een e-mail naar info@deoudekwast.nl.

 

© 2015 - 2021 DE OUDE KWAST | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel